Despre noi

In anii ’90 s-au infiintat organizatii GS1 nationale pe tot mapamondul. Acestea vindeau licentele de codurile de bare EAN-13 catre membrii lor si percepeau o taxa de aderare si o taxa anuala de licenta.

Cu toate acestea, organizatia din SUA – Uniform Code Council (UCC) – vindea codurile de bare UPC catre membrii sai contra unei sume platibile o singura data. UCC facea efectiv concurenta GS1, codurile lor cu 12 cifre fiind de fapt un subset al sistemului cu 13 cifre.

La sfarsitul anilor ’90, UCC a fuzionat cu GS1, devenind GS1 US. Ca urmare a acestei schimbari, au decis sa perceapa o taxa anuala de licenta, inclusiv pentru membrii mai vechi care platisera o singura data. Bineinteles, numerosi membri nu au fost incantati de noile taxe anuale si, prin urmare, un grup dintre acestia s-au asociat pentru a inainta o plangere comuna impotriva GS1. Acestia au castigat procesul la inceputul anilor 2000, GS1 platind milioane de dolari despagubiri. O alta consecinta a acestui proces a fost stabilirea faptului ca numerele originale emise de UCC in anii ’90 se afla in afara controlului GS1 si, astfel, pentru acestea nu trebuie platita taxa de licenta anuala. Plaje mari din aceste numere au fost cumparate de reselleri si vandute la bucata. Aceste numere sunt ‘noi’, in sensul ca nu au fost utilizate niciodata si, in acelasi timp, apartin sistemului GS1.

International Barcodes Ltd a fost infiintata in 2013 cu intentia de a completa serviciile de coduri de bare oferite de Barcodes Ltd infiintata in 2007. Operam la nivel international pentru a face disponibile coduri de bare cu pret rezonabil si pentru a asigura suport la nivel international. Asiguram acest lucru deschizand birouri in fiecare tara, pentru a trata mai bine nevoile clientilor, in mod individual si in limba locala.

Codurile noastre de bare sunt unice si provin de la Uniform Code Council (acum GS1 US). Asiguram certificate de garantare a autenticitatii care dovedesc ca dvs. sunteti proprietarul respectivelor coduri de bare. De asemenea, detinem garantia scrisa de la compania de la care provin aceste coduri de bare ca acestea sunt destinate revanzarii de catre noi – compania de la care le-am obtinut este recomandata de George Laurer (inventatorul codului de bare UPC). Odata cumparat de la noi, codul de bare este al dvs. pe viata si il puteti utiliza cum doriti. Codurile noastre de bare nu trebuie platite anual, intrucat acum se afla in afara controlului GS1. Noi transmitem mai departe aceste beneficii clientilor nostri.

Echipa Cod QR Romania